منو
  1. آخرین فایل ها
  2. پرفروشترین فایل ها
  3. پربازدیدترین فایل ها
اقدام پژوهی تغيير رفتارهای نامناسب دانش آموزان با روش تدریس

اقدام پژوهی تغيير رفتارهای نامناسب دانش آموزان با روش تدریس

اقدام پژوهی درمورد رفتارهای نامطلوب دانش آموزان در کلاس

اقدام پژوهی درمورد رفتارهای نامطلوب دانش آموزان در کلاس

اقدام پژوهی تغيير رفتارهای نامناسب دانش آموزان سوم راهنمـایی

اقدام پژوهی تغيير رفتارهای نامناسب دانش آموزان سوم راهنمـایی

تجربیات مدون نظم و انضباط

تجربیات مدون نظم و انضباط

گروه محصول -> کشاورزی ، محیط زیست و دام و طیور

دانلود مقاله نقش فناوری نانو در بهبود کارآیی مصرف عناصر غذای



قیمت: ۴۵۰۰۰ریال     تعداد صفحات: 27     کد محصول :2376      حجم فایل:1,35 MB      نوع فایل :rar



 فایل ورد قابل ویرایش

 

دانلود مقاله نقش فناوری نانو در بهبود کارآیی مصرف عناصر غذایی کودهای شیمیایی

 

چکیده: کودهای شیمیایی به‌طور معمول از طریق محلول‌پاشی یا به‌صورت خاک کاربرد مورد استفاده‌ قرار می‌گیرند. در این میان، به‌دلیل وقوع معضلاتی مانند آبشویی، روانآب و تبخیر، تنها بخش اندکی از عناصر موثره کود به نقطه هدف می‌رسد که بسیار کمتر از حداقل غلظت موثر مورد نیاز گیاه است. از این رو، به‌منظور اعمال کنترل موثر بر وضعیت تغذیه‌ای گیاه به کاربرد مکرر کودهای شیمیایی نیاز است که این کاربرد پی‌درپی می‌تواند موجب بروز برخی اثرات جانبی نامطلوب، مانند آلودگی آب و خاک، شود. بنابراین، باید با به‌کارگیری فناوری‌های نوین اقدام به طراحی و ساخت کودهایی کرد که از ویژگی‌هایی مانند رهاسازی کنترل‌شده عناصر در پاسخ به محرک‌های ویژه، فعالیت هدفگیری ارتقایافته، سمیت زیست‌محیطی کمتر، و رسانش آسان و ایمن عناصر برخوردارند و بدین طریق مانع از کاربرد مکرر کودهای شیمیایی شد. فناوری نانو، به‌عنوان یک فناوری نوظهور، نقش مهمی در بهینه‌سازی تکنیک‌های مدیریتی کشاورزی مرسوم برعهده دارد. به‌واسطه کاربرد فناوری نانو در طراحی و توسعه نانوکودها و نانوسیستم‌های رسانش عناصر غذایی به ریشه‌‌های گیاهان، می‌توان از طریق افزایش کارآیی مصرف کودهای شیمیایی به دستاوردهای شگرفی مانند افزایش عملکرد محصول، کاهش هزینه‌های تولید، و حفاظت از محیط زیست نائل آمد.

 

واژه‌های کلیدی: فناوري ‌نانو، کارآیی مصرف عناصر غذایی، کودهای کُندرها، سیستم‌های هوشمند رسانش.

 

۱. مقدمه

کودهای شیمیایی ترکیبات غیرآلی هستند که با فرم و غلظت‌های مناسب فرموله شده‌اند و به‌منظور افزایش رشد گیاه و میوه‌های آن مورد استفاده قرار می‌گیرند. این کودها معمولاً به‌صورت خاک کاربرد (جهت جذب به‌وسیله ریشه‌های گیاه) یا محلول‌پاشی (برای جذب از طریق برگ‌ها) به مصرف می‌رسند. سه عنصر غذایی نیتروژن، فسفر، و پتاسیم از عمده‌ترین عناصر مورد نیاز گیاهان است که از طریق مصرف کودهای شیمیایی تامین می‌شود. نیتروژن رشد برگ‌های گیاه را افزایش می‌دهد و سبب تشکیل پروتئین‌ها و کلروفیل می‌شود. فسفر با نمو ریشه‌ها، گل‌ها، و میوه‌های گیاه در ارتباط است. پتاسیم در رشد ساقه و ریشه گیاه و سنتز پروتئین مشارکت دارد. با وجود این، ۴۰ تا ۷۰ درصد از نیتروژن، ۸۰ تا ۹۰ درصد از فسفر، و ۵۰ تا ۷۰ درصد از پتاسیم کودهای شیمیایی مرسوم با اندازه ذرات بیش از ۱۰۰ نانومتر به درون محیط نشت می‌کند و قابل جذب توسط گیاهان نیست، که این امر نه‌تنها موجب اتلاف شدید سرمایه‌های مالی و منابع می‌شود بلکه مخاطرات زیست‌محیطی قابل ملاحظه‌ای نیز به همراه خواهد داشت. بنابراین، افزایش کارآیی مصرف عناصر غذایی کودهای شیمیایی و کاهش آلودگی‌های زیست‌‌محیطی ناشی از مصرف غیرمنطقی کودها اقدامات مهمی جهت توسعه پایدار بخش کشاورزی محسوب می‌شوند.

تا کنون، تلاش‌های محققان جهت افزایش کارآیی مصرف عناصر غذایی از طریق بهبود فرمولاسیون کودهای شیمیایی مرسوم با موفقیت اندکی همراه بوده است. فناوری نانو، به‌عنوان علم کار کردن با کوچک‌ترین ذرات ممکن، منشا امیدواری‌های فراوانی جهت غلبه نمودن بر معضلات پیش‌ روی بخش کشاورزی در آینده نزدیک خواهد بود. تا به امروز، استفاده از علم نوظهور نانوتکنولوژی در بخش کشاورزی عمدتاً محدود به تحقیقات تئوری بوده است. با وجود این، اثرگذاری چشمگیر فناوری نانو در عرصه‌های مهم بخش کشاورزی ــ مانند اصلاح ارقام زراعی جدید، توسعه مواد کنشی نوین و سیستم‌های هوشمند رسانش مواد شیمیایی مانند علف‌کش‌ها، کودهای شیمیایی و آفت‌کش‌ها، تلفیق سیستم‌های هوشمند به‌منظور فرآوری و بسته‌بندی مواد غذایی، زدودن بقایای علف‌کش‌ها و آفت‌کش‌ها از گیاهان و خاک، و غیره ــ در آینده با شتاب بیشتری تداوم خواهد داشت. با استفاده از فناوری نانو و به‌ویژه با به‌کارگیری نانوذرات می‌توان وضعیت غذایی و رطوبتی گیاه را کنترل کرد و به انجام آبیاری یا کوددهی در زمانی مناسب اقدام کرد، به‌گونه‌ای که گیاه بتواند بالاترین مقدار آب و عناصر غذایی را جذب نماید. 

برچسب ها:دانلود-مقاله-نقش-فناوری-نانو-در-بهبود-کارآیی-مصرف-عناصر-غذای   
محصولات مرتبط
پاورپوینت کشاورزی ارگانیک

پاورپوینت کشاورزی ارگانیک

قیمت: 69,000 ريال کد فایل:31423
لطفا به نکات زیر در هنگام خرید  توجه فرمایید. 1-در این مطلب، متن اسلاید های اولیه پاورپوینت مدل های اقتصادی تصمیم گیری قرار داده شده است 2-به علت اینکه امکان درج تصاویر استفاده شده در پاورپوینت وجود ندارد،در صورتی که مایل به دریافت  تصاویری از ان قبل از خرید هستید، می توانید با پشتیبانی تماس حاصل فرمایید 3-پس از پرداخت هزینه ، بلافاصله پاورپوینت خرید شده ، به ادرس ایمیل شما ارسال خواهد شد 4-در صورت  مشاهده...
دانلود پاورپوینت ذرت

دانلود پاورپوینت ذرت

قیمت: 49,000 ريال کد فایل:31199
لطفا به نکات زیر در هنگام خرید  توجه فرمایید. 1-در این مطلب، متن اسلاید های اولیه  قرار داده شده است 2-به علت اینکه امکان درج تصاویر استفاده شده در پاورپوینت وجود ندارد،در صورتی که مایل به دریافت  تصاویری از ان قبل از خرید هستید، می توانید با پشتیبانی تماس حاصل فرمایید 3-پس از پرداخت هزینه ، بلافاصله پاورپوینت خرید شده ، به ادرس ایمیل شما ارسال خواهد شد 4-در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر...
مقاله آبیاری با روشهای مختلف

مقاله آبیاری با روشهای مختلف

قیمت: 49,000 ريال کد فایل:25868
فایل ورد قابل ویرایش توضیحی مختصر از متن فایل  : از گذشته هاي دور كشاورزي يكي از مهمترين راه هاي تأمين غذاي انسان بوده است. زراعت در ابتدا بستگي زيادي به مقدار بارش برف و باران داشت و اگر در يك سال به اندازه كافي بارندگي نمي شد، محصول خوبي هم بدست نمي آنمد، بنابر اين، نياكان ما به فكر افتادند تا از آبهايي كه در طبيعت به صورت رودخانه، چشمه، چاه و قنات وجود داشت، براي آبياري زمينهاي خود استفاده كنند. به اين ترتيب بود كه روش زراعت ديم به...
مقاله بررسی روش های اقتصادی کاهش ضایعات محصولات کشاورزی

مقاله بررسی روش های اقتصادی کاهش ضایعات محصولات کشاورزی

قیمت: 39,000 ريال کد فایل:25827
فایل ورد قابل ویرایش توضیحی مختصر از متن فایل  : چكيده: موضوع بحث انگيز روند افزايشي ضايعات مواد غذايي، يكي از چالشهاي جدي اكثر كشورها به ويژه، كشورهاي در حال توسعه است، سياستمداران و انديشمندان مجامع علمي در جهان سوم درصدد برآمده اند براي كاهش ضايعات محصولات كشاورزي در مراحل كاشت، داشت و برداشت و مراحل توزيع و مصرف چاره انديشي كنند. بر همين اساس ضرورت دارد به خط مشي سياست كلان، راهكارهاي عملي و اجرايي جهت جلوگيري از ضايعات از...
نام ونام خانوادگي:


پست الکترونيکي:


عنوان:


پيام:


ارسال پيام به صورت شخصي
کد امنيتي:

برگزیده ها

  • 1
  • 2