منو
  1. آخرین فایل ها
  2. پرفروشترین فایل ها
  3. پربازدیدترین فایل ها
اقدام پژوهی تغيير رفتارهای نامناسب دانش آموزان با روش تدریس

اقدام پژوهی تغيير رفتارهای نامناسب دانش آموزان با روش تدریس

اقدام پژوهی درمورد رفتارهای نامطلوب دانش آموزان در کلاس

اقدام پژوهی درمورد رفتارهای نامطلوب دانش آموزان در کلاس

اقدام پژوهی تغيير رفتارهای نامناسب دانش آموزان سوم راهنمـایی

اقدام پژوهی تغيير رفتارهای نامناسب دانش آموزان سوم راهنمـایی

تجربیات مدون نظم و انضباط

تجربیات مدون نظم و انضباط

گروه محصول:مقاله فارسی

دانلود مقاله آیین مهر در ورزش باستانی ایران



قیمت: ۳۰۰۰۰ریال     تعداد صفحات: 43    



این فایل در سایت های دیگر با قیمت های بالاتری به فروش می رسد.

فایل ورد قابل ویرایش

آیین مهر در ورزش باستانی ایران

ورزش باستانی ، بدون شک هر کس نام این ورزش را می شنود بی درنگ متوجه خواهد شد که این ورزش به دوران باستانی ایران تعلق دارد در صورتی که امروزه از رنگ و بوی باستانی آن کاسته شده و رنگ و بویی کاملا اسلامی پیدا کرده است بطوری که بر در و دیوار زورخانه ها آیات قرآنی نقش بسته است و لفظ اصلی مرشد و ورزشکاران ، علی گفتن است و همینطور یکی از اسباب ورزشکاران در خیبر نام دارد با این همه آیا نام باستانی بر این ورزش شما را به شک وانمی دارد من که پس از کمی تامل به این نوشته دکتر مهرداد بهار ، فرزند " ملک الشعرا بهار " اعتقاد پیدا کردم که بدین شرح است :

" مهرداد بهار در جستاری زیر عنوان آیین مهر در ورزش باستانی ایران بر این نکته پای می­فشارد که الگوهای دینی، عرفانی، شهریاری، پهلوانی­ ایران از میترا پدید آمده­اند. پیروان میترا هم باید جنگ­آوری بیاموزند، هم بی­نیازی از لذت­های زمینی در آیین­هایی مردانه. میترا نگهبان ایران­زمین است، پاس­دار پیمان­ها است، خدای جنگ است، خدای روشنایی است، حافظ اسرار عارفانه است؛ خدای آیین­هایی که در غارها برپا می­شده­اند؛ زیر سقفی آسمان­گون؛ که آسمان و ستاره­گان­اش در آیین میترایی جایگاهی ویژه دارند. در آیین میترایی هر سیاره­ نشان خدایی است، وظیفه­ی فراهم کردن طعام روزی از هفته را برعهده دارد، نام یکی از روزهای هفته را حمل می­کند، با یکی از مراحل هفت­گانه­ی آیین میترایی ارتباط دارد.

آیین میترایی در غارها برپا می­شد؛ در کنار رودی یا جویی. ره­روان آیین میترا اما، در شهرها نیز حضور داشتند؛ در معبد­هایی که در زیرزمین­ها می­ساختند. در معبد میترایی دو ردیف سکو وجود داشت و صحنی گود در میان. بنای زورخانه­ها و آیین­های ورزش باستانی در معبد و آسمان و سکو و صحن آیین میترایی ریشه دارند.

   زورخانه­ها در زیرزمین، در کنار رودی یا جویی ساخته می­شدند؛ با دو ردیف سکو در دو سو و صحن گودی که در آن پهلوان باید خاک بخورد و فروتنی بیاموزد. به سفارش  آیین زورخانه­ای پهلوان باید سحرخیز و پاک­نظر باشد، پیمان و مروت پاس بدارد، دست فروافتاده­گان بگیرد، هراس از بددلان به خویش راه ندهد. در آیین زورخانه­ای پهلوان پس از ادای نماز صبح ورزش آغاز می­کند؛ درست همان هنگامی که خورشید میترا بر جهان می­تابد. در آیین زورخانه­ای، زنان راهی ندارند و حرمت پیش­کسوت فریضه­ای است واجب؛ درست مثل آیین میترایی. پهلوانان زورخانه­ از میترا تقلید می­کنند. در جهان اسطوره­ی ایران میترا سرچشمه­ی آیین­های دینی، عرفانی، شهریاری، پهلوانی است. 

 



  • پس از پرداخت موفق لینک دانلود هم نمایش داده می شود هم به ایمیل ارسال می گردد
  • ایمیل را بدون www وارد کنید و در صورت نداشتن این قسمت را خالی بگزارید
  • در صورت هر گونه مشگل در پروسه خرید میتوانید با پشتیبانی تماس بگیرید گزارش تخلف

برچسب ها:آیین-مهر-در-ورزش-باستانی-ایران-افزارهاي-ورزش-باستاني-تحقیق-تحقیق-تاریخ-تحقیق-تاسیسات-تحقیق-تربیت-بدنی-تحقیق-جوش-تحقیق-رباتیک-جامه‌هاي-ورزش-باستان-جاي-ايستادن-ورزشكاران-در-گود-دانلود-دانلود-تحقیق-تاريخچه-زورخانه-در-ايران  -تحقیق-جستاری-در-ورزش-باستانی-ایران  -جستاری-در-ورزش-باستانی-ایران  -دانلود-مقاله-جستاری-در-ورزش-باستانی-ایران  -مسابقات-ورزش-باستاني  -مقاله-جستاری-در-ورزش-باستانی-ایران  -ورزش-باستانی-ایران  

برگزیده ها

  • 1
  • 2