مقدمه :
در يك رژيم متعادل آب قسمت مهمي از آن محسوب مي شود . بدن به آب نياز دارد تا بتواند غذا را هضم كند . تغييرات شيميايي در عضلات صورت بگيرد ، درجه حرارت بدن تنظيم گردد و مفصل ها نرم گردند ، اكسيژن در شش ها جذب شده ،گاز دی اکسید كربن دفع شود و بالاخره مواد زائد بدن دفع گردد .
علاوه بر مقدار آبي كه از غذا هاي مختلف به بدن مي رسد بدن در روز به 5 الي 6 ليوان ديگر آب نياز دارد . اين مقدار آب بر حسب عادت غذايي به صورت هاي مختلف وارد بدن مي شود . آب ميوه به علت گراني در حد نسبتاً كمي در مقايسه با نوشیدنی هاي ديگر استفاده مي شود . عصاره تقطير شده بعضي از گياهان بنام عرقيات در تبريز ، شيراز ، اصفهان و ساير شهر ها كم و بيش رواج دارد . نوشيدن شير بسيار مطلوب است ولي متاسفانه به حد كفايت موجود نبوده و جدای از خواص فراوان موجود درآن دارای قیمت به نسبت بالایی است . نوشيدن شيردر روستاهاي ايران علي الخصوص هنگام صبحانه بسيار رواج دارد .
آشاميدني هاي ديگر مانند آب معدني ، قهوه و غيره به مقادير كم مصرف مي شود . در كشور هاي ديگر نيز كم و بيش به همين ترتيب است چنانچه در انگليس چاي ، در فرانسه شراب ، در امريكا نسكافه با شير ، در برزيل قهوه و بالاخره در پاكستان شير مصرف مي شود . اما در 200 سال اخير در رژيم غذايي مردم دنيا نوشيدني هايي رسوخ پيدا كرده و جاي افتاده است كه همان نوشابه هاي غير الكلي گاز دار يا سبك مي باشد . بديهي است كه در اين مدت مصرف نوشابه هاي فوق در ايران نيز كم و بيش عموميت پيدا كرده و لذا موضوع نوشابه هاي غير الكلي گاز دار قسمت مهمي از اين مباحث را تشكيل مي دهد .
فایل به صورد ورد می باشد.